Proteinburger med fisk og masse C-vitamin

proteiner ao50
Minst 25 gram fullverdige proteiner i en porsjon.

Dette det nærmeste jeg kommer fast-food. Til gjengjeld er den stappfull av fullverdige proteiner, (over 25 gram), C-vitaminer og mineraler. Knallbra for deg som vil se fit ut.

Uansett hvor mye du trener, så vil ikke musklene synes om;

1: Du spiser ikke nok

eller:

2: Du har for mye fett på kroppen

Hvordan løser du det? Få i deg akkurat nok kalorier, fordelt på MYE proteiner hvis du trener styrke jevnlig (1,4 til maks 2 gram per kilo kroppsvekt), men ikke med tilskudd.

Jeg sverger til animalske proteiner fra fisk, vilt, lam og meieriprodukter, akkurat som seriøse toppidrettsutøvere og fitnessfolk.

Derfor jubler jeg når jeg finner ekstra proteinrike tilbud i butikken, og mitt siste funn er Lofotens proburgere (fiskekaker) som smaker kjempegodt!

Du bør jo bake hamburgerbrødet/pitabrødet selv, med for eksempel 50% Fibra og havre, men jeg har til og med kjøpt dét også. Ligner ikke meg. De er grove og gode da!

Det som gjør disse burgerne ekstra gode er sitrusmarinert revet gulrot (masse C-vit og karotenoider) hjemmesyltet rødløk og chili & hvitløkpaste sammen med fiskekakene som har litt bacon og ost i seg for smakens skyld. Yummy!

OPPSKRIFT:

ao50 sunn mat
Her er dagens raid på Coop. Supermat for en Duracellkanin på 50+ som løfter jern og vil ha optimal næring for hud og hår! Grønnkål, stangselleri, gresskar, skummet melk, kikerter, hvitløk, appelsiner, tomater, søtpotet, gulrøtter, avokado, banan, paprika og ingefær. Til smoothies, salater og annet digg.
  • 1 proburger
  • 1 grovt burgerbrød
  • 2 ss revet gulrot dynket med presset appelsin eller sitron
  • 1 par salatblader
  • 2 ss syltet rødløk (se lenger ned)
  • 1 neve spinat forvellet raskt med olivenolje i en liten stekepanne (valgfritt)
  • 2 ts chili- og hvitløkspaste
proburger Ao50
Fiskekaker som dampes blir ekstra saftige. Ekstra fett vil jeg dessuten ikke ha.

Jeg varmer opp fiskekakene i en bambusbeholder, som brukes til dim sum og kinesiske pannekaker (superbillig i asiatiske butikker). Da sveller de opp og blir saftige uten ekstra fett.

Revne gulrøtter bør ligge noen minutter i sitrussaften. Noen vil ha sukker på, det vil ikke jeg!

SYLTET RØDLØK

AO50 proburger
Revet gulrot med appelsinsaft, knust hvitløk- og chili og min syltede rødløk.
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 1 del epleeddik
  • 2 deler sukker
  • 3 deler vann
  • litt finhakket frisk ingefær

Kok opp sukker, vann og eddik til sukkeret er oppløst. Legg ringene i et Norgesglass, hell på den avkjølte laken å la stå helst et døgn. Kan oppbevares lenge.

Monter burgeren ved å smøre litt knust hvitløk og chili først, deretter et lag spinat, burger, syltet løk, gulrot og salatblad.

Dette vil hele familien like og ha godt av!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s